Media Room

Fa o poza despre diversitatea culturala a Bucurestiului!

 

Explorare 3D – Serbăm Diversitatea Culturală, Dialogul si Dezvoltarea oraselor interculturale (duminică, 22 mai 2011). 

Grupul ȘTII (Școala Tinerilor cu Inițiativă Interculturală, http://tinericuinitiativainterculturala.blogspot.com/) și-a propus sa marcheze Ziua mondială a diversității culturale pentru dialog și dezvoltare ( 21 mai - www.un.org/en/events/culturaldiversityday/).

ŞTII a fost inspirat de provocarea lansată de UNESCO și de inițiativa ONU Alianța Civilizațiilor - campania Do One Thing For Diversity and Inclusion – şi are în acest demers ajutorul Departamentului pentru Relaţii Interetnice.

ŞTII transmite provocarea mai departe – Faceți o poză „3D”! – explorați şi surprindeţi interculturalitatea spațiului urban, arătați lumii Bucureștiul văzut de voi prin lentilele Diversitate culturală – Dialog – Dezvoltare.

(Str. Monetăriei nr. 2 - http://www.salutbucuresti.ro/planoras/swf_map.htm?-7166&-6913):

  • 13:00- 13:30 – Ce-i cu Ziua 3D?
  • 13:30-14:00 - Înscrierea echipelor în explorarea 3D. În spiritul 3D, echipele pot fi de 2-5 persoane, reprezentând minim 2 etnii/naționalități.

Dacă sunteţi deja hotarâţi, ne puteţi trimite dinainte un email la adresa Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza cu cateva date. Înscrierea se poate face şi la faţa locului până în ora 14:00.

 

Puteţi veni şi fără echipă - oferim la faţa locului servicii de facilitare a formării ad-hoc a unor echipe şi la nevoie voluntarii ŞTII vi se vor alatura ;)

  • 14:00-16:00 – Explorarea 3D
  • 16:00–17:00 -  Regrupare la Clubul Taranului şi selectarea pozelor pe care le înscrieţi în competiţie la cele 3 categorii: Diversitate culturală – Dialog – Dezvoltare. O echipă se poate înscrie la una/două/trei categorii cu maxim două poze/categorie. Pentru rapiditate, recomandăm echipelor să aibe laptop & toate perifericele necesare!
  • 17:00-18:00 – Binemeritată pauză interculturală
  • 18:00-19:00 – Dezbatem viziunea 3D şi aflăm pozele câştigătoare & premiile 3D

(dezbaterea va avea loc în limba engleză, se va asigura traducere pe alocuri)

 De la 19:00  – Seara 3D - ne veselim pe acorduri interculturale, fară costume populare ;)

Te asteptam!

Traieste divers, in dialog, dezvolta!

Grupul STII

ŞTII este un cadru de acțiune, o rețea/platformă ce cuprinde tineri cu iniţiativă aparţinând diverselor grupuri etnice din orașele Constanța, Tulcea, Slobozia, Brăila, București: ruși-lipoveni, maghiari, turci, tătari, romi, greci, români.

Misiunea ȘTII este promovarea interculturalității în societatea urbană contemporană  - dezvoltarea orașelor multiculturale în orașe interculturale.

http://tinericuinitiativainterculturala.blogspot.com/
Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza

template joomla