Media Room

Alianta Civilizatiilor, lansata la Palatul Parlamentului

Alianta Civilizatiilor a fost lansata in Romania, marti, 18 mai, la initiativa Ministerului Afacerilor Externe, cu sprijinul Comisiei permanente comune a Camerei Deputatilor si Senatului pentru relatia cu UNESCO, Departamentului pentru Relatii Interetnice al Guvernului si al Agentiilor Rezidente ONU in Romania, sub inaltul patronaj al Presedintelui Camerei Deputatilor, Doamna Roberta Alma Anastase.

Scopul principal il reprezinta promovarea initiativei Alianta Civilizatiilor, cresterea vizibilitatii programului la nivel national si oferirea unui cadru de dezbatere a importantei dialogului intercultural, interetnic si interreligios in Romania.

Dezbaterile au adus la aceeasi masa reprezentanti ai institutiilor guvernamentale si neguvernamentale, ai grupurilor minoritatilor nationale din Romania, ai mediului academic precum si ai mass media.

In cadrul acestui eveniment a avut loc semnarea Cartei Aliantei Civilizatiilor, reprezentand un angajament comun al partenerilor initiativei de promovare a diversitatii culturale, etnice si religioase. Printre semnatarii Cartei s-a numarat si Asociatia Calea Europeana.

                                                                      Sursa: http://www.caleaeuropeana.ro/alianta-civilizatiilor-lansata-la-palatul-parlamentului/

template joomla