Media Room

Dialoguri Interculturale la Timisoara

Get Flash

Alianţa Civilizaţiilor cuprinde peste 100 de ţări şi este cea mai mare organizaţie care se ocupă cu studierea şi soluţionarea problemelor interculturale. România este şi ea una dintre ţările în care multiculturalitatea este la ea acasă, iar Banatul este cu precădere zona în care se întâlnesc cele mai multe minorităţi.  Tocmai din acest motiv, reprezentanţii UNESCO au decis să discute la Timişoara despre importanţa diversităţii culturale, dar şi despre toleranţă şi acceptare în rândul minorităţilor etnice.

Şi pentru că Maia Morgernstern este una dintre cele mai emblematice figuri a unei minorităţi, aceasta a fost numită  de către Alianţă Ambasador al Multiculturalităţii. Şi pentru că evenimentul a coincis cu Săptămâna Culturii Evreieşti, actriţa va susţine şi un spectacol în limba idiş,marţi seara.

Reprezentanţii Alianţei Civilizaţiilor au ca prim proiect introducerea Multiculturalităţii ca materie de curs în mediul universitar. De asemenea, aceştia speră ca un număr cât mai mare  ai reprezentanţilor minorităţilor din România să li se alăture în proiectele interculturale.

template joomla