Media Room

Centrul pentru Studii Complexe a semnat Carta Alianţei Civilizaţiilor

       Alianţa Civilizaţiilor a fost fondatã pe baza unei iniţiative lansate în cadrul ONU, la 14 iulie 2005, la propunerea Premierului spaniol José Luis Rodríguez Zapatero şi a Pimului Ministru al Turciei Recep Tayyip Erdogan. Iniţiativa realizãrii Aliantei Civilizaţiilor a fost susţinutã de cãtre Secretarul General al ONU şi are în prezent o structurã informalã cu o componenţã care a ajuns la peste 80 de ţãri şi organizaţii internaţionale, printre care toate statele membre ale Uniunii Europene ţi ale Comisiei Europene.

       Evenimentul de la Bucureşti a fost organizat la iniţiativa Ministerului Afacerilor Externe, cu sprijinul Comisiei permanente comune a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru relaţia cu UNESCO, Departamentului pentru Relaţii Interetnice al Guvernului şi al Agenţiilor Rezidente ONU în Romania, sub Înaltul Patronaj al Preşedintelui Camerei Deputaţilor, Doamna Roberta Alma Anastase.

       Carta Alianţei Civilizaţiilor reprezintã un angajament comun al partenerilor iniţiativei de promovare a diversitãţii culturale, etnice şi religioase, angajament din care acum face parte şi Romania cu acţiuni definite în Planul National pentru Alianţa Civilizaţiilor.

Sursa: http://www.complexity.ro

template joomla