Media Room

Conferinta “Dezvoltare Durabila la Marea Neagra”

Parteneri principali: Alianta Civilizatiilor, Programul Natiunilor Unite pentru Dezvoltare în Romania.

Conferinta va cuprinde doua grupuri de lucru, dupa cum urmeaza:

  1. Grupul de lucru I : Geopolitica si Geostrategie la Marea Neagra”

Romania în Uniunea Europeana si rolul sau la Marea Neagra
Securitate energetica
Importanta strategiei dunarene pentru regiunea Marii Negre
Initiativele de cooperare regionala în zona Marii Negre

  1. Grupul de lucru II : Investitii Durabile la Marea Neagra”

Energie regenerabila
Protectia si valorificarea patrimoniului Marii Negre si a Deltei Dunarii
Ecoturism
Reciclarea si valorificarea deseurilor
Noile tehnologii informatice si dezvoltarea durabila

Primul grup de lucru consta într-o competitie de eseuri stiintifice pe unul din subiectele propuse. Al doilea grup de lucru consta într-o competitie de proiecte antreprenoriale în domeniul investitiilor durabile.

Aplicatia initiala va contine CV-ul aplicantului (în limba engleza) si abstractul lucrarii (maxim o pagina, în limba engleza si în limba romana). Acestea trebuie trimise pana la data de 17 iulie 2010, la urmatoarea adresa de e-mail: Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza . Pentru etapa finala a competitiei, participantii selectati vor fi invitati sa îsi trimita lucrarea completa, de maxim 10 pagini, pe care o vor prezenta în cadrul Conferintei “Dezvoltare Durabila la Marea Neagra” din 28 – 29 august.

Pentru mai multe detalii referitoare la premiile de la fiecare grup de lucru, constand în bani, stagii de practica în domeniu, dar si consiliere în implementarea proiectului antreprenorial si posibilitatea incubarii proiectului, va rugam consultati Call for Applications atasat.

Conferinta “Dezvoltare Durabila la Marea Neagra” îsi propune sa devina un eveniment anual, care va pune bazele unei comunitati online, o retea formata din tineri participanti la Conferinta si experti în domeniul dezvoltarii durabile si în regiunea Marii Negre, care sa genereze noi proiecte si solutii de dezvoltare în zona.

template joomla