Media Room

Conferința “Dezvoltare Durabilă la Marea Neagră” Ediția I, 27 – 29 august 2010

alciv

În cadrul Conferinței au avut loc două competiții, adresate studenților și tinerilor cercetători români din țară și din străinătate.

Cele două competiții au fost organizate în două grupuri de lucru, primul având ca principală tematică “Geopolitica și Geostrategia Mării Negre” (competiție de eseuri științifice), iar cel de-al doilea concentrându-se pe „Investiții Durabile la Marea Neagră” (competiție de proiecte antreprenoriale).

Evenimentul a fost marcat în deschidere de către discursurile de salutare a inițiativei ale unor înalți reprezentanți precum ÎPS Arhiepiscopul Tomisului, Muftiul Yusuf Murat, Dna. Yesim Oruc – Resident Representative a.i. UNDP Romania, Dl. Consilier prezidențial Iulian Fota, Dl. Academician Dr. Răzvan Theodorescu – Ambasador al Alianței Civilizațiilor în România, Dl. Ștefan Tincă, Director în cadrul MAE, precum și Dna. Adriana Țicău, Europarlamentar.

Etapa finală a competiției s-a desfăşurat în cadrul Conferinţei de la Constanţa, pe data de 28 august a.c., la Universitatea Maritimă din Constanța, participanții selectați prezentându-și lucrările în faţa membrilor juriului, format din experţi instituționali, diplomați şi reprezentanţi ai mediului de afaceri din România.

Câștigătorii, cu cele mai bune eseuri premiate în cadrul grupului de lucru I, sunt:

Premiul I – Iulia Maria Anescu

Premiul II – Alina Homorozean

Premiul III – Diana Rusu

Premiul pentru cel mai bun proiect antreprenorial la grupul de lucru II i-a revenit lui Paul Dragoș, pentru un proiect de afaceri în domeniul energiei eoliene.

Fiecare grup de lucru a beneficiat de prezența în juriu a unor personalități recunoscute atât în țară cât și peste hotare pentru expertiza lor în geopolitica regiunii Mării Negre și respectiv, în afaceri sustenabile.

Pe această cale, mulțumim încă o data membrilor juriului pentru implicarea în jurizarea lucrărilor și dialogul deschis și interactiv cu tânăra generație.

Membrii juriului celor două grupuri de lucru, în ordine alfabetică:

Grupul de lucru I : “Geopolitica si Geostrategie la Marea Neagra”

Excelența Sa Ambasador Sergiu Celac

Prof. Dr. Gabriela Drăgan – Director General al Institutului European in Romania

Dl. Iulian Fota – Consilier Prezidential pe Probleme de Securitate Nationala

Excelența Sa Ambasador Tasin Gemil

Dl. Liviu Mureșan –Presedinte Executiv al Fundatiei EURISC

Dl. Vasile Simileanu – Director Fondator Revista “GeoPolitica”

Dl. Ștefan Tinca – Head of the Division for Analysis and Political Planning, Ministerul Afacerilor Externe

Dna. Adriana Țicău – Deputat Parlamentul European, Vicepresedinte al Comisiei de Transport si Turism in Parlamentul European

Prof. Dr. Marian Zulean – Profesor Asociat pe politici publice si politici de securitate nationala la Universitatea Bucuresti

Grupul de Lucru II : “Investitii Durabile la Marea Neagra”:

Mr. Lorenzo Gallinari – Senior Programme leader & Consultant in sustainable leadership

Prof. Dr. Niels Schnecker

Dr. Ionuț Purica - Vicepresedinte al Fundatiei Universitare a Marii Negre

Totodată, mulțumim călduros partenerilor financiari ai evenimentului –  Grupul Alexandrion și EximBank România; partenerilor instituționali – UNDP România, Ministerul Afacerilor Externe, Institutul European din România, Universitatea Maritimă din Constanța, Muftiatul Cultului Musulman din Constanța, ASR Principele Radu al României, Fundația CODECS, Revista Geopolitica, Revista Foreign Policy, Fundația Synergetica, Editura Polirom, Fundația Universitară a Mării Negre, Fundația Culturală Delta, Fundația Scheherazade; partenerilor media – Radio România Cultural, Radio Constanța, Adevărul, studenție.ro, CampusNews, Cuget Liber, Radio Zaman.

Pentru a nu omite nicio presoană din suita de mulțumiri pe care dorim să o transmitem, am atașat aici o listă completă a invitaților și partenerilor Conferinței Dezvoltare Durabilă la Marea Neagră, pe care vă rugăm să o descărcați.

Le mulțumim tuturor celor care și-au arătat susținerea pentru acest eveniment, fără de care această primă ediție nu s-ar fi putut concretiza. Suntem onorați și vă transmitem sincere mulțumiri pentru încrederea Dvs.

Ediția I s-a dorit a fi o piatră de temelie la un eveniment anual care care va continua să sprijine dialogul și schimbul de idei și bune practici între generații de tineri cercetători și experți de renume, capabili să genereze noi proiecte și soluții de dezvoltare în zona Mării Negre.

Pentru ediția de anul viitor, aplicațiile vor fi deschise către studenți și cercetători din toată lumea.

Persoane de contact:
Alina Cristina Buteică, Project Manager Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza
Dragoș Cosmin Lucian Preda, Vicepreședinte Relații Externe LSRS – Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza
template joomla