Media Room

Festival de film documentar dedicat drepturilor omului / editia a 3-a / 11 - 13 Noiembrie, Cluj-Napoca


One World Romania are deja 3 anisori! In primii doi ani a fost crescut de Centrul Ceh. In 2010 a trecut in grija nou fondatei asociatii ONE WORLD ROMANIA fara a fi totusi abandonat de Centrul Ceh. Festivalul este sub patronajul fostului presedinte al Republicii Cehe, Vaclav Havel.

Ca si in editiile trecute, festivalul isi propune acelasi lucru: sa prezinte cat mai multe teme relevante prin filme de buna calitate, care sa ajunga la cat mai multi tineri. Iar astfel sa ajute la crearea unei comunitati active ce isi doreste sa cunoasca si sa se implice in problemele cu care se confrunta ceilalti, sub motto-ul: ALEGE SA-TI PESE!

 • perioada de desfasurare 11-13 noiembrie (joi-sambata) , timp in care vor fi prezentate 7 filme. Ele vor rula atat la Cinema Victoria cat si la Casa Tranzit. Tematica festivalului si a filmelor este cea a drepturilor omului . Este a doua editia a festivalului care se desfasoara la Cluj-Napoca.
• formatul festivalului este gandit de asa natura, incat dupa fiecare film va avea loc o discutie (in locul de proiectare) pe tematica drepturilor omului
• deschiderea festivalului (11 noiembrie) va fi marcata de o conferinta de presa la care vor participa organizatori, un reprezentant la CNCD (Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii) si inca 2-3 invitati surpriza
• pe langa discutiile din cinema de dupa film, in fiecare seara de la ora 22:00, dupa proiectia ultimului film vor avea loc discutii cu publicul doritor in format "cafenele de idei" la Le General (cafe-barul de pe str. Eroilor)
• vineri dupa-amiaza (12 noiembrie), de la ora 19:30 va avea loc o masa rotunda la Casa Tranzit la care pe langa public, vor participa cativa invitati reprezentanti ai altor ONG-uri, profesori universitari, etc.

Mai multe informatii si programul proiectiilor filmelor din cadrul One World Film Festival poate fi gasit aici.

template joomla